• Thumb 113b0065b0969781eff8201220bb6183

Безкоштовне харчування для дітей із внутрішньо-переміщених сімей в м. Добропілля, Білицьке, Білозерське, смт. Новодонецьке, сел. Водянське

ПІБ ініціатора: Калінін сергій Олександрович
Дата початку збору підписів: 26.10.2016 13:46

На території міст Добропілля, Білицьке, Білозерське, смт. Новодонецьке, селища Водянське знаходяться 19 дошкільних навчальних закладів та 19 шкіл, в яких навчається значна кількість дітей.
На даний момент право на безкоштовне харчування, відповідно до законодавства мають окремі категорії учнів: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; діти, яким згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», учні перших-четвертих класів; вихованці, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, у спеціальних загальноосвітніх школах (інтернатах); діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.
Проте чинним законодавством не передбачено право на безкоштовне харчування дітей із внутрішньо-переміщених сімей, що вимушені були покинути свої будинки у зв'язку із збройним конфліктом, що має місце на території частини Донецької та Луганської областей. На сьогодні, у відповідності до отриманої інформації, у школах та дошкільних навчальних закладах навчається 400 внутрішньо-переміщених дітей.
Оскільки вартість харчування однієї дитини складає 19,60 грн. на день у ДНЗ та 8,00 грн. у школах, що не є значною сумою для міського бюджету, пропоную встановити рішенням міської ради безкоштовне харчування для дітей із внутрішньо-переміщених сімей.

Добропільська міська рада повідомляє, що відповідно до Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.