• Thumb ad4e86948cec68d7dfbd19fbd9a6289d
  • Thumb df96a7bf54e5836c31d88e8b85d31640

Петиція 2. Щодо виділення коштів та закупівлі для сімейних лікарів та лікарів Добропільської лікарні інтенсивного лікування експрес тести для діагностування коронавірусу covid – 19 у кількості 500 шт.

ПІБ ініціатора: Печерська Ксенія Юріївна
Дата початку збору підписів: 23.03.2020 08:11

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 (зі змінами) “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 з 12 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. на усій території України установлено карантин.
Основні симптоми коронавіруса - підвищена температура тіла, кашель, задишка і порушення дихання. У більш важких випадках інфекція може викликати пневмонію, важкий гострий респіраторний синдром, ниркову недостатність і навіть смерть пацієнта. АЛЕ симптоми ПОСТІНО ЗМІНЮЮТЬСЯ, тепер у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що китайський COVID-19 передається і від людей, які чхають. Нещодавно вчені також визначили симптоми, які рідко зустрічаються при коронавірусі. Серед них – нежить, головний біль, біль у горлі, діарея, біль у суглобах. Варто відзначити, що їх наявність не обов'язкова для попереднього встановлення діагнозу. Точний діагноз можна встановити тільки після проведення експрес-тесту. Вчора, 20.03.2020 р. у Львові приватна лабораторія діагностувала COVID-19 у чоловіка, який взагалі не мав клінічних проявів.

Станом на 19 березня через пандемію коронавірусу в Італії померли 13 лікарів. Про це повідомила Федерація лікарських гільдій Італії FNOMCEO. Серед загиблих - пульмонологи, лікарі загальної практики, педіатр, епідеміолог, отоларингол та гематолог. За оприлюдненими напередодні даними, коронавірусом заразилися 2629 співробітників охорони здоров’я Італії.

Нещодавно головний лікар Добропільської лікарні інтенсивного лікування Вадим Бабков, розповсюдив у ЗМІ завідомо неправдиву інформацію, що начебто виключити коронавірус можливо іншими тестами, та це не відповідає дійсності. Не можливо підтвердити або спростувати COVID-19 не проводивши аналіз саме на цей вірус. Тестів у Добропіллі та сусідніх містах не має, ніхто не зможе діагностівати у вас COVID-19.

Мешканці міста стурбовані ситуацією, що склалася, та в перше чергу лікарі до яких звертаються хворі не мають змоги себе захистити та встановити достовірний діагноз.
Виділити кошти та закупити для сімейних лікарів та лікарів Добропільської лікарні інтенсивного лікування експрес тести для діагностування коронавірусу covid – 19 у кількості 500 шт.

Електронну петицію розглянуто відповідно до Закону України "Про звернення громадян".