• Thumb bcae29f01bf2ad2cee71f3e0856504cf

Про розвиток та перспективу альтернативного экотранспорта в життi Добропiльського району

ПІБ ініціатора: Танасов Володимир Миколайович
Дата початку збору підписів: 22.01.2018 16:07

Про экологiчний альтернативний транспорт
Автомобіль давно перестав бути і розкішшю, і засобом пересування.Тепер це просто невід'ємна частина побуту.Більше машин на дорогах — більше вихлопних газів в повітрі. У відпрацьованих газах двигунів внутрішнього згорання можна знайти більше 200 всіляких з'єднань, які не самим кращим чином впливають на життя і здоров'я людини. По оцінках учених, середня тривалість життя жителя мегаполісу на 6-7 років коротша, ніж у мешканця сільської місцевості. І далеко не останню роль в цьому належить екології великих міст.На цей час розробляються моделі легкових авто, які можуть працювати на біопаливі, водні, електриці.Останнім часом активно розвиваються технології, що дозволяють автомобілям пересуватися за рахунок електричної енергії, яка виробляється одним або декількома хімічними джерелами. Це так звані електромобілі. Такі авто відрізняються невеликими транспортними витратами: кількість енергії, необхідна для пробігу одного кілометра, — всього 20-25 кВт/ч. ККД електродвигуна значно вище ДВС (85-90% проти 40%), та і рівень шуму, який виробляє електромобіль на порядок нижче, ніж в бензинових.Основна ж проблема екологічного транспорту на сьогоднішній день — слабо розвинена інфраструктура. АЗС по всій Украiнi — незліченна безліч, а ось станцій, де можна було б зарядити батареї або заправити автомобіль воднем, поки немає. Тому на даний момент як проміжна ланка між традиційними автомобілями і транспортними засобами, що працюють на альтернативних видах палива, активно розвиваються так звані гібридні автомобілі. Їх відмінна риса — декількох джерел енергії під капотом: найчастіше це двигун внутрішнього згорання і електродвигун.Але такi сучаснi автомобiлi по кишенi не для багатьох.
Про велотрайк
Велотрайк — триколісний велосипед, що дозволяє їхати напівлежачи.Вiн як i iншi види цього ряду веломашин,якi рухаються за мускульноi сили водiя ,дуже корисний для всiх категорiй населення вiд малу до велика.Бувають вони разного призначення,але всi прижилися в побуттi та можно зустрiти в мiстах.Цi веломашини як правило зарубiжного виготовлення,та й цiна не з дешевих.А як що iх вироблять тут,в Украiнi?Тим паче,наш край багатий iсторiэю виробництва веломашин,наприклад ,Харькiвський велосипедний завод (ХВЗ).Багато фахiвцiв з машинобудування та iнженерiв ,та просто "кулiбiних",якi в умовах своiх майстерень та гаражiв будують велобайки,та схожi веломашини.А ви чули про хендбайки?Хендбайк – відмінна альтернатива інвалідній колясці і велосипеду.Хендбайк - спеціальний велосипед, який управляється за допомогою рук.Створенний вiн для людей з обмежаними ладами здоровья.
Що робити в напрямку экотранспорту ?
За сприянням мiських та районих органiв влади та територiальних громад треба створити спочатку такi механiчнi цехи по виробництву велотехнiки рiзного напрямку iз залученням фахiвцiв на базi ,наприклад, Добропiльського РМЗ,де э обладнання ,а потiм завод механiчних накштаут ХВЗ ,розробити торгову марку та вперед.
Що це дасть для району?
По-перше,це сторення робочих мicт та зменьшить вiдток квалiфiцiрованiй силi. По-друге: привабить iнвесторiв з iх капiталом,наповнить бюджет району та зі всіма витікаючими наслідками .
Та саме найголовнiше,дасть змогу здешевити вироби,бо вони будуть украiнськi,нашi,ане зарубiжнiА це даэ змогу купувати нашим громадянам,та використовувати в рiзних напрямках( хто в спортi,обо велотуризмi,а хто в господарських справах).Це буде такий "Вьетнам" в Украiнi....ВСI НА КОЛЕСА ВЕЛОМАШИНИ ,ВIД МАЛУ ДО ВЕЛИКОГО.
Про найголовнiше.
На теперешнiй час,коли скорочуються шахтарськi копальнi , занепадаэ машинобудiвництво та фахiвцi шукають долю за кордоном,коли нашi громадяни бiдкуються та падае купiвельна спроможнiсть,а цiни захмарнi треба створювати виробництво.яке актуальне на цю мить.Виробництво велотрайкiв та других веломашин надасть змогу , не без допомоги уряду та залучення iнвестицiй ,а також банкiвськiй системи,вийти на виробництво спочатку районного маштабу,а потiм державного виробництва.
Висновок.
Пiдтримання цiэi петицii надасть сподiватися ,що наш край,що наша держава взмозi налагодити виробництво велобайкiв та iншоi
технiки,при тому що э у нас всi пiдстави для цього та технiчна база.
СЛАВА УКРАIНСЬКОМУ НАРОДУ ТРУЖЕННИКУ!!!
Да поможе нам бог...

Добропільська міська рада повідомляє, що відповідно до Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.