Зберегти останній громадський простір у Добропіллі

ПІБ ініціатора: Білицька Надія Миколаївна
    Статус: На розгляді
    Дата початку збору підписів: 18.06.2020 08:15

Наявність громадських місць, де люди можуть незалежно ні від кого збиратися для проведення своїх заходів, дуже важлива. Таких місць останнім часом було два. Але минулого року одне повернулося в управляння міста, а зараз теж саме відбувається і з іншим, що знаходиться за адресою: м.Добропілля, вул.І.Франка, 23. Ми дуже стурбовані і схвильовані цими обставинами, які не додають довіри і не сприяють взаємодії.
    Приміщенні відремонтоване та облаштоване за кошти міжнародних організацій саме для того, щоб воно стало осередком спілкування людей, мешканців громади. Там проводилися тренінги, зустрічі та багато активностей задля розвитку дітей та дорослих. З минулого року у приміщенні працює Простір Довіри https://www.facebook.com/groups/411917699691456
    «Дуже багато людей кажуть, твій дім - там де тебе чекають, або там, де про тебе думають. Менш філософські люди будуть заявляти, що твій дім - місце де тобі комфортно, та знаходяться не чужі тобі люди. Для мене всі ці вислови можна застосувати до цього місця, до нашого простору. Адже саме «Простір Довіри» став для багатьох новим етапом у житті» - говорить Лев, відвідувач центру.
    Пропонуємо Добропільській міській раді зберегти це приміщення як громадський простір з доступом усіх, хто був його відвідувачем останні роки, та забезпечити роботу центру не змінюючи його профілю.
    Просимо допомоги у громади міста та депутатів не допустити зміни профілю цього приміщення, дайте дітям та дорослим шанс розвиватися та проводити вільний час з користю.
    Декілька відгуків відвідувачів Простору:
    • Простір Довіри - це місце, де я можу знайти підтримку у важких ситуаціях, зустріти інших людей і допомогти їм з їх проблемами. Це місце ідеально для тих людей, у яких є проблеми або вони розчаровані в собі, тут вони обов'язково знайдуть підтримку серед інших людей, які із задоволенням його вислухають і допоможуть, так само, як це було і зі мною.
    • Простір Довіри - це місце, де я вдосконалюючи себе, дізнаюся багато нового, де я можу ДОВІРЯТИ
    • Можливість для підлітків самоудосконалюватися завдяки тренінгам і поділитися проблемами, отримати поради і підтримку, що важливо для нас
    • "Простір Довіри" в м. Добропілля, це не лише місце довгоочікуваних зустрічей людей будь якої статі і будь якого віку від малечі до жінок почесного віку, яким не байдужі питання тривожного сьогодення дітей та онуків. Це простір, до якого кожного разу є бажання не лише приходить в будь яку пору року, за будь якою погодою, є натхнення, тому що завжди є можливість спілкування з людьми, близькими тобі по духу, по сприйняттю будь якого відвідувача, як індивідуума, особистості, не порушуючи, при цьому, його особистого простору. Я, як бабуся, що була постійним відвідувачем "Простору Довіри" разом із онуками, можу поділитися своїми враженнями, почуттями, які кожний з нас після спільного спілкування, знаходив собі. Це були не лише спільні настільні ігри з іншими дітьми, а й майстер-класи, з виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, авторських виробів, малюнків, вивчення новорічних колядок, водіння хороводів, прослуховування співу пісень гурту "Берегиня", а потім, і спільна поїздка до Святогірська на обласний конкурс новорічних колядок. Також проводились інші заняття, під час яких проявлялась впевненість, майстерність, що в тебе теж не погано виходить щось зробити своїми руками. з'являлось натхнення і задоволення. Почуттям притиснення, пригнічення, приниження, гендерної нерівності, у відношенні до будь якого відвідувача: до дівчат, хлопців, жінок в "Просторі Довіри" взагалі не має місце, там вірує взаємоповага, дружність, спокій, натхнення, задоволення, наснага, бажання нових зустрічей! А які смаколики і різноманітні чаї, кава, гарячий шоколад зустрічали нас кожного разу, коли ми відвідували це чудове затишне і, водночас, голосисте місто - "Простір Довіри". "Простір Довіри" в м. Добропілля, це необхідний, як свіже повітря, простір в місті для дітлахів, молоді, жінок різного віку, у яких є бажання проводити спільно вільний час за обговоренням гострих проблем дітлахів і підлітків, заняття настільними іграми, майстер-класами, вмінню почути один одного, вміння налагоджувати неконфліктну комунікацію та безліч інших нагальних питань сьогодення, які встають перед нашим суспільством. Дякуємо "Простору" Довіри" і Громадським організаціям міста, керівництву та фахівцям Добропільського відділення Національної поліції України за створення спільного громадського простору в м. Добропілля!
    • Це професійний, креативний, цікавий, унікальний простір для підлітків. Де можна знайти друзів або просто цікаво провести час чи відпочити
    • Забрати приміщення на вулиці Франка - це забрати у дітей останнє місце в місті, де вони можуть збиратися не по темі гуртків, місце де збираються діти для того, щоб просто пограти, поспілкуватися, адже в який ще час можна грати? У 80-х роках було приміщення і в Молодіжному 3, де в свої дитячі роки і ми проводили час - просто грали, придумували, уявляли. Зараз там ПРИВАТБАНК - дорослим потрібніше. Де ж збиратися дітям, якщо ще немає гурткового інтересу, де себе шукати і знаходити молоді, як не в теплому, затишному приміщенні? Залишається одне місце - вулиця, з усіма наслідками, що випливають.
    • Це практично єдине місце зборів активістів міста, не лишайте останньої можливості зробити місто краще. Або відновите Сквер 21 і ми будемо збиратися там.